Borsod-Abaúj-Zemplén Megye

emberi erőforrás-fejlesztési projektoldala

A projekt számokban

A program Borsod-Abaúj-Zemplén megye speciális adottságaihoz és igényeihez igazodó eszközökkel, területi megközelítéssel, komplex módon valósította meg az emberi erőforrások fejlesztését. A 7 lépésből álló program szakmai tartalma a tudásbázis javítására, a szociális gazdaság fejlesztésére, a vállalkozások, gazdaságok felkészítésére, kommunikációs személetmód-váltásra, és az egészséges munkaerő fejlesztésére fókuszált.

A szakmai programok 4 alappillér mentén valósultak meg több mint 50 településen. Ezek a programok többek között prevenciós foglalkozások, egyéni és csoportos tanácsadások, műhelyfoglalkozások és nagy rendezvények voltak.

A web alapú egészségi állapot kockázatbecslő és tanácsadó rendszerben eddig közel 8000 kitöltő regisztrált. A szakmai megvalósítás során kidolgozásra került 42 módszertan, illetve 15 e-learning tananyag. A pedagógusképzésbe öt iskola és egy óvoda, valamint két önkormányzat és két humánszolgáltató szervezet került bevonásra. A tanácsadásokon ez idáig mintegy 4000 fő vett részt, a közösségi rendezvényekre pedig több mint 16 000 ember ellátogatott.

A projekt megvalósítási időszaka alatt weblap, online tanácsadás, hírlevelek, újságok, szóróanyagok, ismeretterjesztő filmek, kiadványok készültek a résztvevők tájékoztatása érdekében.

 

2015.11.26.