Borsod-Abaúj-Zemplén Megye

emberi erőforrás-fejlesztési projektoldala

Jó példák bemutatása

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság uniós támogatást nyert „Az életvezetés iskolája” – Borsod megye komplex emberi erőforrás-fejlesztési programja 7 lépésben című TÁMOP 6.1.5-13/2014-0001 azonosító számú projekt keretében mutattak be olyan jó példákat, melyeket a bevont célcsoport hasznosítani tud a jövőben.

A Jó példák bemutatása program célja, hogy olyan családokat, közösségeket mutassanak be, akik jó példával járnak mások előtt, vagy olyan innovatív ötletük volt, amelynek kiaknázásával sikereket értek el. A példákat kötetlen beszélgetés alkalmával mutatták be, akár helyszíni látogatással is egybekötve.
A program a megye területén több településen zajlott. Jó példaként mutattak be többek között sportembereket, akik az iskolában gyengén teljesítő, leszakadó családok gyermekeit próbálják a sport által jobb élet és jövő felé irányítani. A célcsoport megismerhetett egy ötgyermekes édesanyát, aki dajkaként dolgozik és mindemellett a helyi közösség aktív tagja, valamint egy olyan személyt, aki hátrányos helyzetű emberek megsegítésére szánta el magát, étel- és ruhaosztásokon segít, missziókban vesz részt. Mindezek mellett sportegyesületeket, bányász közösségek, hátrányos családi körülmények között felnőtt, sikeres édesanyákat, polgármestereket, helyi gazdálkodót, civil szervezeteket.
A Jó példák bemutatása programelem része annak a 7 lépésből álló szakmai programnak, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megye szociális gazdaság fejlesztésére, egészségkommunikációs szemléletmód-váltására, a tudásbázis javítására, a vállalkozások és gazdaságok felkészítésére és az egészséges munkaerő fejlesztésére fókuszál.
A projekt megvalósítási időszaka alatt weblap, online tanácsadás, hírlevelek, újságok, szóróanyagok, ismeretterjesztő filmek, kiadványok segítik a résztvevőket a tájékozódásban.

2015.11.20.