Borsod-Abaúj-Zemplén Megye

emberi erőforrás-fejlesztési projektoldala

Online egészségi állapotfelmérés

„Az életvezetés iskolája” – Borsod megye komplex emberi erőforrás-fejlesztési programja 7 lépésben című TÁMOP 6.1.5-13/2014-0001 azonosító számú projekt keretében elkészült a web alapú egészségi állapot kockázatbecslő és tanácsadó rendszer.

A www.borsodiegeszseg.hu oldalon elérhető rendszer egy olyan tanácsadó rendszer, mely a betegségteher zöméért felelős betegségek kockázatait elemzi, és a becsült kockázat alapján specifikus egészségfejlesztési tanácsokat ad.
A rendszer központi célkitűzése, hogy az internet segítségével széles körben nyújtson segítséget az önálló életmódjavítás, egészségmegőrzés és betegség prevenció területén, illetve szükség esetén felhívja a figyelmet a megfelelő szakember felkeresésére is. Kiemelt cél továbbá, hogy mérséklődjön a lakosságon belül a mentális és fizikai megbetegedések új eseteinek előfordulási aránya, különösen a daganatos megbetegedések és az időskori demencia területein.
Egy rövid regisztrációt és kérdőív kitöltést követően a rendszer elkészít egy egyéni egészségfejlesztési tervet. Betegségenként részletezi azokat az életmódra, táplálkozásra stb. vonatkozó lépéseket, amelyekkel az adott betegség kialakulásának kockázata csökkenthető.
Az alaprendszer része továbbá a Tudástár, melyben nagyszámú, tudományosan megalapozott, de közérthető formában megírt cikk, illetve hasonló stílusban elkészített videó érhető el az egészséggel, életmóddal kapcsolatos témakörökben.
Regisztráljon Ön is a www.borsodiegeszseg.hu oldalra! Csak pár perc az egészségesebb életért!

2015.11.19.