Borsod-Abaúj-Zemplén Megye

emberi erőforrás-fejlesztési projektoldala

Projektzáró sajtóközlemény

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság uniós támogatást nyert „Az életvezetés iskolája” – Borsod megye komplex emberi erőforrás-fejlesztési programja 7 lépésben című TÁMOP 6.1.5-13/2014-0001 azonosító számú projekt megvalósítására.

A program Borsod-Abaúj-Zemplén megye speciális adottságaihoz és igényeihez igazodó eszközökkel, területi megközelítéssel, komplex módon valósította meg az emberi erőforrások fejlesztését. A 7 lépésből álló program szakmai tartalma a tudásbázis javítására, a szociális gazdaság fejlesztésére, a vállalkozások, gazdaságok felkészítésére, kommunikációs személetmód-váltásra, és az egészséges munkaerő fejlesztésére fókuszált.

20151113_Miskolc (6)

A szakmai programok több mint 50 településen valósultak meg az óvodás, iskolás, felnőtt lakosság és a szervezetek, intézmények dolgozói számára. Ezek többek között prevenciós foglalkozások, egyéni és csoportos tanácsadások, műhelyfoglalkozások és nagy rendezvények voltak.

A célcsoporttagok számára elérhető volt az egészséges életmóddal és étkezéssel, az önismerettel, a családi élettel és háztartásvezetéssel foglalkozó programok, a nagyobb eseményeken pedig részt vehettek különböző szűréseken, sport- és kézműves foglalkozásokon. Mindezek mellett számos rendezvény várta a projektben résztvevőket, mint például életmód tábor, sportfoglalkozások, egészségnapok, gazdatalálkozók, kirándulások, szűrővizsgálatok.
A projekt megvalósítási időszaka alatt weblap, online tanácsadás, hírlevelek, újságok, szóróanyagok, ismeretterjesztő filmek, kiadványok készültek a résztvevők tájékoztatása érdekében.

2015.11.18.