Borsod-Abaúj-Zemplén Megye

emberi erőforrás-fejlesztési projektoldala

Szűrővizsgálatok fontossága

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság uniós támogatást nyert „Az életvezetés iskolája” – Borsod megye komplex emberi erőforrás-fejlesztési programja 7 lépésben című TÁMOP 6.1.5-13/2014-0001 azonosító számú projekt megvalósítására.

A program Borsod-Abaúj-Zemplén megye speciális adottságaihoz és igényeihez igazodó eszközökkel, területi megközelítéssel, komplex módon valósította meg az emberi erőforrások fejlesztését. A 7 lépésből álló program szakmai tartalma a tudásbázis javítására, a szociális gazdaság fejlesztésére, a vállalkozások, gazdaságok felkészítésére, kommunikációs személetmód-váltásra, és az egészséges munkaerő fejlesztésére fókuszált.
A projekt kiemelt célja többek között a megye népességének egészségügyi állapotjavítása volt, melynek érdekében több egyszerűen elvégezhető szűrővizsgálaton vehettek részt a célcsoport tagjai ingyenesen rendezvények, programok alkalmával.
Egészség- és szűrőnapokon többek között vérnyomásmérésre, vércukorszint ellenőrzésre és BMI mérésre volt lehetőség. Mindezeken túl az aktív korúakkal és a nőkkel kiemelten foglalkoztak egy-egy prevenciós program alkalmával.
A projekt megvalósítási időszaka alatt weblap, online tanácsadás, hírlevelek, újságok, szóróanyagok, ismeretterjesztő filmek, kiadványok készültek a résztvevők tájékoztatása érdekében.

2015.11.30.